Вітаємо студентів-полоністів-2020 у Хмельницькому національному університеті!

Цьогоріч на кафедрі слов’янської філології здійснено набір за чотирма освітніми програмами: «Філологія. Слов’янські мови та літератури (переклад включно), перша – польська» (бакалаврат і магістратура), «Польська мова і література, друга мова – англійська» (бакалаврат), «Середня освіта. Мови і літератури (польська, українська)» (бакалаврат).

15 вересня 2020 року розпочалося навчання для першокурсників Хмельницького національного університету.

У цей святковий, важливий і відповідальний для студентів день кафедра слов’янської філології провела для першокурсників-бакалаврів презентацію університету, кафедри, спеціальностей.

Так, завідувач кафедри, кандидат педагогічних наук, доцент Неля Володимирівна Подлевська ознайомила всіх присутніх із структурою Хмельницького національного університету, із такими новими для студентів поняттями, як «факультет», «кафедра», «здобувач вищої освіти», «електронний університет», «модульне середовище» тощо. Звісно, ж представлено було в мультимедійній презентації і досягнення кафедри слов’янської філології, і переваги студентів, що навчаються на спеціальностях кафедри, означено можливості становлення студентів як майбутніх професіоналів своєї справи, озвучено перспективи спільної діяльності студентів і викладачів в університеті.

Також студентам уперше представлено кураторів їхніх груп. Так, для студентів спеціальностей ФПР-20, ФППА-20 куратором стала доктор філософії, доцент кафедри Ірина Сергіївна Сашко.

Куратором групи СОП-20 призначена кандидат філологічних наук, доцент Наталія Миколаївна Торчинська.

Після першого знайомства у стінах університету студенти разом із кураторами відвідали Українсько-польський центр європейської інтеграції, який є лабораторією навчання польської мови у Хмельницькому національному університеті, і де щоденно у студентів проводитимуться заняття з усіх полоністичних дисциплін. Куратори ознайомили студентів із умовами і правилами навчання і поведінки в університеті, детальніше зупинилися на обговоренні змісту «Порадника для першокурсника» (розробленому деканом ГПФ, кандидатом філологічних наук, доцентом Людмилою Леонідівною Станіславовою), в якому висвітлені всі необхідні пояснення щодо початку й організації роботи в електронному університеті й модульному середовищі.

Студенти жваво обговорювали все, що побачили першого дня у Хмельницькому національному університеті, ділилися першими враженнями від почутого й побаченого, раділи зустрічі з одногрупниками, а також початку нового етапу у їхньому житті – студентства!

Тож щиро вітаємо всіх наших вступників-2020 – студентів-полоністів, бажаємо успіхів у навчанні, цікавого й насиченого студентського життя, нових перемог і досягнень на шляху здобуття вищої освіти! Хай щастить!

Інформація кафедри слов’янської філології