Батьківські збори: чи є користь?

Apple and stack of books

4 листопада 2020 року на кафедрі слов’янської філології проведено в онлайн-форматі на платформі ZOOM збори батьків студентів 1 курсу спеціальності «Середня освіта (Мови та літератури (польська, українська))» куратором групи, кандидатом філологічних наук, доцентом Н. М. Торчинською.

ологічних наук, доцентом Н. М. Торчинською.

Основна мета – обговорити особливості навчання першокурсників, студентів Хмельницького національного університету, зокрема і в сьогоднішніх умовах карантину. Звісно ж, важливими питаннями стало обговорення результатів атестації (яка щойно відбулася), з’ясування потреб студентів, думки і побажання батьків, окреслення перспектив навчально-виховної роботи з групою.

Батьків цікавили різноманітні питання, із-поміж яких:

– особливості проведення сесії в умовах карантину;

– специфіка вибору предметів відповідно до індивідуального плану студентів;

– можливість академічної мобільності студентів за сучасних обставин;

– питання акредитації спеціальності, яка відбуватиметься в перспективі;

– пропозиції стосовно активізації навчальної діяльності. Так, несподіваною стала порада однієї з мам – «більше навантажувати дітей, щоб відчули, що вони вже не школярі, а студенти, і відповідно – повинні більше працювати і глибше досліджувати актуальні питання своєї майбутньої спеціальності».

Куратор намагалася відповісти на всі питання, окреслила план навчально-виховної діяльності групи СОП-20-1 на найближчу перспективу, висловила думку, що група дійсно дуже хороша, і є сподівання, що стане справжньою єдиною студентською сім’єю, а роки навчання запам’ятаються назавжди.

Спілкування пройшло у спокійній і дружній атмосфері. Кафедра слов’янської філології дякує всім батькам, які відгукнулися на пропозицію зустрітися (і на платформі Zoom, і у телефонному режимі). Надалі плануємо продовжувати спілкування з батьками студентів у такому форматі, оскільки це сприяє налагодженню контактів, дозволяє з’ясувати й обговорити низку нагальних проблем, а також, сподіваємося, впливає на навчання їхніх дітей, а наших студентів.

Інформація кафедри слов’янської філології