Атестаційні іспити складено, дипломи бакалавра отримано!

Вступники набору-2019 цьогоріч, 2023-го, стали випускниками-бакалаврами.

Однак події випуску передували чотири роки старанного навчання на бакалавраті у непростих умовах пандемії Covid-2019 та російсько-української війни, яка й досі триває. У таких важких обставинах наші студенти й викладачі опанували нові технології навчання й викладання за допомогою технологій дистанційного навчання, індивідуального консультування, нових функцій роботи у модульному середовищі, опанування основ неформальної освіти, та і навіть пройшли етап успішної акредитації ОПП. Усе це відбувалося в умовах маскового режиму, дотримання дистанції, карантину, вірусної інфекції;  відсутності електроенергії, сигналів повітряних тривог, ракетних обстрілів, бомбардувань, хвилювань за рідних і близьких, за свої домівки, скорботи за загиблими воїнами, які відвойовують українські кордони, за невинно вбитими дітьми і дорослими… Важкі часи просто для життя, не говорячи уже про навчання.

Однак наші студенти успішно справилися із викликами часу, виконавши усе теоретичне та практичне навантаження, передбачене навчальними планами освітньо-професійних програм, й у червні успішно були складені атестаційні іспити на підтвердження здобуття присвоєної кваліфікації. Так, студенти 4 курсу ОПП «Середня освіта (Мови і літератури (польська, українська))» складали два атестаційних іспити: 19 червня – із основної спеціальності (польська мова, польська література та методики їх викладання) та 23 червня – із додаткової спеціальності (українська мова, українська література та методики їх викладання). Після завершення іспитів була присвоєна кваліфікація бакалавра середньої освіти, вчителя польської мови і літератури, вчителя української мови і літератури.

Студенти 4 курсу ОПП «Філологія. Слов’янські мови та літератури (переклад включно), перша – польська» складали атестаційний іспит із польської мови, польської літератури, перекладознавчих дисциплін та методики викладання польської мови. Після завершення іспитів була присвоєна кваліфікація бакалавра філології, перекладача з польської мови, вчителя польської мови і літератури.

Усі студенти 100-відсотково справилися з усіма іспитовими завданнями, показавши належний рівень теоретичних знань та практичних умінь і навичок. Особливого значення надавали результатам, здобутим під час педагогічної практики у закладах загальної середньої освіти, які могли використовувати і під час відповідей на атестаційних іспитах.

Склад атестаційних комісій та результати іспитів відображені у протоколах іспитів та здані до навчального відділу.

7 липня відбулося свято для наших випускників – вручення дипломів бакалавра. Детальніша інформація про випуск бакалаврів у Хмельницькому національному університеті: https://khmnu.edu.ua/vypusk-bakalavriv-hmelnyczkogo-naczionalnogo-universytetu-2023/

Нам дуже приємно було ще раз зустрітися із нашими дорогими випускниками, поспілкуватися, згадати приємні моменти із студентського життя. Ми щиро вдячні за висловлені побажання і рекомендації щодо покращення навчального процесу (до речі результати будуть відображені в анкетуванні, розміщеному на сайті кафедри).

Хочемо побажати нашим випускникам щасливої долі, професійного становлення, самовдосконалення та кар’єрного росту! Завжди чекатимемо вас у стінах нашого рідного університету на кафедрі слов’янської філології!

Інформація кафедри слов’янської філології