Участь магістрантів-полоністів у виставі польською мовою

25 лютого, у неділю, незважаючи на складні умови війни, тривоги, театр «ЗГОДА» (заснований п. Ewa Gocłowska – викладачка, яка працює від ORPEG викладачем польської мови в Києві та у Київській національній культурній асоціації «ЗГОДА» та Товаристві «Білий орел») презентували в Київській бібліотеці ім А. Міцкєвича прем’єру спектаклю, присвяченого лауреатці Нобелівської премії, поетесі Віславі Шимборській «Rzecz o Wisławie Szymborskiej. Staroświecka jak przecinek».

Так відзначили 100-річчя поетеси. На виставі були представлені вибрані вірші, думки та роздуми нобелістки про світ і людину, а також сцени з життя.

У виставі взяли участь магістранти 1 курсу ОПП «Філологія. Слов’янські мови і літератури (переклад включно), перша – польська»  Хмельницького національного університету Скочеляс Катерина (з віршем  «Pisanie życiorysy») та Тетяна Коробенко (з віршем «Koniec i początek»).

На заході був присутній новий Посол Польщі в Україні Ярослав Ґузи. Це було його перше знайомство з полонійною спільнотою Києва та України.

Зала для вистави була переповнена глядачами, які захопливо спостерігали за дійством та насолоджувалися читанням поезій.

Додаткова інформація про захід:
https://www.facebook.com/orpeg/posts/pfbid02Uuon41A5VtXCmtLg9Mn6j6usbv5Yov7YqgWUTwU6FbKiT4dh94Y4AYPZUNytf5Dbl
https://www.facebook.com/redakcjadk/posts/pfbid0nZ78xzHPuvoYpSyRvSpN8QKuoMhuBQX2eRrJ89u5jjWhxfzA3kEzt1pGsC5LxVTbl


Катерина Скочеляс, магістрантка 1 курсу ФППм-23