Інструктаж із цивільного захисту для студентів-полоністів

30 вересня у актовій залі університету відбувся інструктаж із цивільного захисту для студентів-першокурсників. Захід зібрав студентів та викладачів, які уважно слухали лекцію представників Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Усвідомлюючи основні загрози, які можуть виникнути у нашому регіоні, важливо бути готовим до будь-яких надзвичайних ситуацій. Студенти дізналися про алгоритми дій у разі пожежі, хімічної небезпеки, евакуації та правила надання психологічної допомоги.

Особливу увагу приділили питанню поведінки під час повітряних тривог та можливих обстрілів, що є особливо актуальним в умовах військової агресії. Студентам продемонстрували, як правильно користуватися індивідуальними засобами захисту, зокрема протигазами та аптечками першої допомоги. Окрім того, було продемонстровано фільм щодо особливостей поведінки у надзвичайних ситуаціях.

Катерина Лиса, гр. СОП-24: «Інструктаж був дуже корисним. В умовах, коли ризики стали частиною нашого повсякденного життя, такі заходи є вкрай важливими”, – поділилася враженнями студентка 1 курсу

Захід завершився, але його зміст залишив глибокий відбиток у свідомості студентів-полоністів, нагадуючи про важливість безпеки та відповідальності у непрості часи.

Інформація кафедри слов’янської філології