МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ПЕРЕКЛАДАЧА В ПОЛОНІСТИЧНІЙ РОДИНІ

30 вересня 2024 року в Міжнародний день перекладача кафедра слов’янської філології Хмельницького національного університету для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня ОПП «Польська мова і література, друга мова – англійська» провела квест «Перекладацький виклик» (організатор – старший викладач Світлана Войталюк).

Квест розпочався в Українсько-польському центрі європейської інтеграції з привітання і представлення команд.

Команда першого курсу ФППА-24-1 «Спілка студентського перекладу»,девіз –«Дедлайн на завтра? Чекаємо вранці 🤝»

Команда другого курсу ФППА-23-1 «Filologiczne feniksy», девіз – «Мова – наша сила, відроджуємось і перемагаємо!»

Команда третього курсу ФППА-22-1 «Білінгви»,девіз – «Навчайся, розвивайся, досягай!»

Команда четвертого курсу ФППА-21-1 «LinguaHit», девіз – «Змінюємо слова, з’єднуємо культури»

Після представлення і привітання усі команд отримали інструкцію щодо виконання завдань: для того, щоб перекласти текст, потрібно зібрати його фрагменти, скласти в один текст і перекласти. Щоб отримати частинки тексту, необхідно виконати завдання.

Перше завдання (розкодувати вірш) студенти отрималиу проректора з науково-педагогічної роботи Лопатовського Віктора Григоровича.

Друге завдання (розшифрувати речення) – у проректора з виховної роботи Васильківського Дмитра Миколайовича.

Третє завдання (скласти пазл)у декана гуманітарно-педагогічного факультету Подлевської Нелі Володимирівної.

Четверте завдання (відгадати ребус) –у проректора з науково-педагогічної роботи Скиби Катерини Миколаївної.

П’яте завдання (перекласти текст) – у старшого викладача Войталюк Світлани Василівни.

Час на виконання – 40 хв.

Усі команди впоралися на відмінно і отримали дипломи.

З привітальним словом виступила завідувач кафедри Торчинська Наталія Миколаївна.

Кафедра слов’янської філології Хмельницького національного університету висловлює щиру подяку проректорам В. Г. Лопатовському, Д. М. Васильківському, К. М. Скибі та декану ГПФ Н. В. Подлевській за активну участь та підтримку у проведенні квесту «Перекладацький виклик». Завдяки Вашій співпраці ми змогли створити захоплюючу та пізнавальну подію, яка принесла багато позитивних емоцій та нових знань нашим студентам. Ми високо цінуємо Ваш внесок та сподіваємося на подальшу плідну співпрацю.

Відгуки студентів про участь у квесті.

Юлія Кирячок, студентка 4 курсу: «Квест дуже сподобався, було дуже весело, ми класно провели час з одногрупницями, з якими за останні роки бачилися лише дистанційно. Хотілось щоб таких цікавинок було більше😊».

Юлія Фрейман, студентка 2 курсу: «Було дуже весело проходити квест. Всі працювали згуртовано, зібрано, натхненно. Це зробило нас дружньою командою. Дякую за організацію Світлані Василівні!».

Владислав Поплавський, студент 1 курсу: «Ми мерзли, бігали, сміялися, кричали, а потім поїли і за це отримали 5. Я повністю задоволений 😁».

Антон Свічкарь, студент 1 курсу:  «Все супер, 10/10. Цікава ідея, добра реалізація».

Діана Гаврилюк, студентка 2 курсу: «Сьогоднішній квест був неймовірний!!! Ми дуже класно працювали з групою, завдання були дуже цікавими і найбільше сподобалося перекладати текст❤. Дякуємо Світлані Василівні Войталюк за організацію❤».

Дарина Жищинська, студентка 2 курсу: «Квест був дуже класний! Було дуже цікаво виконувати завдання в команді. Завдання були інтерактивні. Загалом дуже позитивні враження😊».

Олександр Мишак, студент 2 курсу: «Мені дуже сподобався сьогоднішній квест. Для мене було дуже цікаво і весело. Ми ходили і бігали по різних кабінетах і робили різні завдання. Мені все дуже сподобалося!».

Каріна Візовська, студентка 2 курсу:«Було дуже цікаво та весело! Дуже дякую за такий крутий квест на день перекладача! Надіюсь, що в майбутньому ми ще раз зустрінемося з усіма курсами за такими чудовими подіями!».

Анастасія Владиженська, студентка 2 курсу»: «Щиро дякую Світлана Василівні за проведення такого прекрасного заходу!!! Як тільки ми дізналися про цей захід, моя команда підійшла з великою серйозністю, ми обрали капітана і девіз, створили емблему… Ми дуже здружилися за час командної роботи. Незважаючи на погоду, ми весело провели час☺».

Анна Жовтанецька, студентка 4  курсу групи: «Дуже дякую пані Світлані за можливість, так круто провести час❤. Ви – велика молодець, що так стараєтесь для нашої кафедри ❤».

Анастасія Храпак, студентка 3 курсу: «Квест – хороший спосіб дізнатися щось нове та активно провести час з одногрупниками. Дякуємо за гарні спогади та незвичну практику».

Анна Гнатюк, студентка 3 курсу групи: «Сьогоднішній квест був дуже цікавим, вдячна всім хто бігав та вирішував завдання зі мною! Чекаю наступних цікавинок♡».

Естер Трачук, студентка 3  курсу групи: «Дякуємо за квест, це хороша можливість згадати те, що вже забули за попередні курси. Було дуже цікаво».

Вероніка Дузяк, студентка 3 курсу групи:  «Було дуже цікаво і трохи сумно що вийшла накладка з першим завданням. Такі квести дуже зближують з одногрупниками 🥰».

Світлана Войталюк,

старший викладач кафедри слов’янської філології