Участь викладачів-філологів у Всеукраїнській науково-практичній конференції з міжнародною участю «Динамічні процеси в лексиці та граматиці слов’янських мов»

Викладачі кафедри української філології та кафедри слов’янської філології Хмельницького національного університету 26 листопада 2020 року взяли участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції з міжнародною участю «Динамічні процеси в лексиці та граматиці слов’янських мов», яку вже вкотре проводить Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини.

Через пандемію конференція відбувалася в онлайн-режимі на платформі Meet, тому участь змогли взяти представники з різних навчальних закладів, зокрема Національного педагогічного університету імені М. Драгоманова, Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського, Херсонського державного університету, Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського, а також науковці з Польці, Словаччини та Ізраїлю.

Із привітальним словом від імені декана факультету української філології УДПУ імені П. Тичини виступила заступник декана з наукової роботи І. І. Коломієць.

Пленарне засідання почалося виступом завідувача кафедри української філології Хмельницького національного університету, доктора філологічних наук, професора М. М. Торчинського, який ознайомив присутніх із основними критеріями класифікації та характеристики онімів, які студенти використовують на заняттях.

Далі присутні заслухали доповідь Н. П. Гальони, кандидата філологічних наук, професора кафедри української мови Національного педагогічного університету ім. М. П. Драгоманова про семантико-синтаксичну валентність модусних предикатів.

Наступною була доповідь доктора філологічних наук, професора кафедри української мови та методики її навчання УДПУ імені Петра Тичини О. Ю. Зелінської, яка ознайомила учасників конференції з особливостями функціонування превентивів як засобу впливу на адресата у проповідницькому дискурсі.

Присутні взяли участь в обговоренні доповідей, обмінялися ідеями наукових досліджень у сучасних умовах, окреслили перспективи наукової співпраці.

Інформація кафедри слов’янської філології та кафедри української філології