Всеукраїнський (регіональний) етап Міжнародної олімпіади-2021 з польської мови і літератури

 20-21 лютого 2021 року у стінах Хмельницького національного університету відбулася Всеукраїнська (II етап Міжнародної) олімпіада з польської мови і літератури, організована Головним комітетом олімпіади при Інституті літературно-наукових досліджень Польської академії наук, проведена кафедрою слов’янської філології, за сприяння Генерального консульства Республіки Польщі у Вінниці.

титуті літературно-наукових досліджень Польської академії наук, проведена кафедрою слов’янської філології, за сприяння Генерального консульства Республіки Польщі у Вінниці.

Участь в олімпіаді взяли знавці польської мови і літератури (переможці попереднього етапу) із Хмельницької, Вінницької, Житомирської областей.

Зі вступним словом до учасників олімпіади звернулася голова Спілки вчителів польської мови Хмельницької області, старший викладач кафедри слов’янської філології Юлія Серкова, представивши членів журі олімпіади: голова – кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри слов’янської філології Неля Подлевська, члени журі – доктор філософії, доцент кафедри Ірина Сашко, магістр філології, старший викладач кафедри Регіна Балицька.

З вітальним словом до учасників звернулася завідувач кафедри слов’янської філології Неля Подлевська, розповівши про полоністичні спеціальності, які успішно розвиваються у Хмельницькому національному університеті, про переваги навчання на філологічних спеціальностях.

Усі учасники олімпіади почули привітання від консула Бартоша Шеліґи Генерального консульства Республіки Польща у Вінниці, слова підтримки, побажання перемоги та отримали пам’ятні подарунки. Всі завдання для олімпіади підготовлені Генеральним консульством та були відкриті однією із учасниць олімпіади.

Протягом 4-ох годин знавці польської мови та літератури виконували три види завдань з мови, писали диктант та твір.

Другий день змагань проходив в Українсько-польському центрі європейської інтеграції ХНУ, де за результатами виконаних завдань із польської мови (письмовий тур) було допущено 26 учасників із кращими результатами для співбесіди з польської літератури (усний тур).

За результатами співбесіди, проведеної комісією, перевірки знань та інтерпретаційних аналітичних навичок, а також підбиття підсумків обох частин відбіркового туру було визначено 13 переможців, які 6-7 березня змагатимуться на Міжнародному етапі олімпіади з польської мови і літератури, який буде проведено спільно з Головним комітетом олімпіади при Інституті літературно-наукових досліджень Польської академії наук (Польща) у Хмельницькому національному університеті у режимі онлайн.

Генеральне консульство Республіки Польщі у Вінниці відзначило нагородами за 1-3 місця Анастасію Сердегу, Марину Свенціцьку, Ірину Мацьків.

Вітаємо усіх переможців Всеукраїнського (регіонального) етапу Міжнародної олімпіади з польської мови та літератури, бажаємо подальших перемог у наступному етапі!

А всіх охочих до вивчення польської філології та лінгводидактики запрошуємо на навчання до Хмельницького національного університету! (Додаткова інформація на сайті приймальної комісії ХНУ та кафедри слов’янської філології).

Інформація кафедри слов’янської філології