Курсові роботи магістрантів-полоністів як результат набуття наукового досвіду

Відповідно до освітньої програми для здобувачів освіти другого (магістерського) рівня «Філологія. Слов’янські мови та літератури (переклад включно), перша – польська» та навчального плану спеціальності майбутні магістранти повинні набувати наукового досвіду у навчальному процесі.

Зокрема, така діяльність здійснюється під час підготовки доповіді для участі у конференціях різних рівнів, написанні статей та опублікуванні їх у збірниках наукових праць (за матеріалами підготовки дипломної роботи), написанні власне кваліфікаційної роботи (як підсумкового виду діяльності), і звісно ж, у матеріалах курсової роботи. Усі види діяльності у магістрантів популярні, про що мають відповідні підтвердження.

Курсову роботу студенти писали із польської мови, польської літератури, проблемних питань польської мови та перекладознавства. Одним із етапів завершення і представлення результатів написання курсових робіт був їх захист, який відбувався на кафедрі слов’янської філології у присутності самих магістрантів та викладачів кафедри (керівників дипломних робіт). Звісно ж, було обговорення результатів, а періодично й виникали наукові дискусії.

Теми дипломних робіт відповідають спеціальності та освітній програмі, затверджені протоколом кафедри, всі роботи зберігаються на кафедрі.

Усі дослідження висвітлюють актуальні питання польської мови та літератури, українсько-польського перекладу, методики викладання польської мови і літератури у закладах вищої освіти.

Інформація кафедри слов’янської філології