«Ми створюємо Спільноту цінностей» – участь Ю. Сєркової у заходах Фундації «Свобода і демократія» у Варшаві (Польща)

 20 вересня 2021 р. в Королевському замку у Варшаві (Польща) відбулися урочистості з нагоди 15-річної діяльності Фундації «Свобода і демократія», яка організувала зустріч із представниками польських та закордонних організацій й інституцій для проведення дискусії під гаслом «Ми створюємо Спільноту цінностей» – про найважливіші досягнення, проблеми й перспективи у сферах освіти, засобів масової інформації, спорту, польської культури тощо.

Участь у заходах взяла старший викладач кафедри слов’янської філології Хмельницького національного університету та голова Хмельницького обласного відділення спілки вчителів польської мови України Юлія Сєркова.

Участь у заходах взяли близько 100 осіб. Серед гостей були президенти і віце-президенти, представники державної влади Польщі і парламенту, члени польских організацій та польських діаспор за кордоном, польські ЗМІ та інші.

Юлія Сєркова взяла участь у панельній дискусії щодо розвитку освіти та польської мови в Україні.

Захід пройшов під гаслом «Ми створюємо Спільноту цінностей». Серед цінностей, які відзначили учасники, стали повага до партнерів, відкритість до людей, які потребують підтримки, відповідальність і надійність у реалізованих проєктах.

До речі, за підтримки Фундації «Свобода і демократія» кафедра слов’янської філології Хмельницького національного університету реалізувала теж немало проєктів (https://ksf.khnu.km.ua/page2.aspx).

Ювілей став гарною можливістю підвести підсумки діяльності Фундації й організувати зустріч людей, для яких працює Фундація, – представників польських та зарубіжних організацій й установ.

«Сьогодні фонд реалізує кілька десятків проєктів у чотирьох різних площинах: освіта, медіа, ідентичність і пам’ять, спільнота і демократія. Всі ці проєкти об’єднує головна цінність – формування серед поляків, розкиданих по всьому світу, відчуття спільноти з Польщею», – сказала Лілія Любоневич, голова правління Фундації «Свобода і демократія».

Із детальнішою інформацією можна ознайомитися на сайті Фундації «Свобода і демократія»:

Інформація кафедри слов’янської філології