БАТЬКІВСЬКІ ЗБОРИ ЯК ФОРМА ВЗАЄМОДІЇ ВИШУ ТА БАТЬКІВ СТУДЕНТІВ

У листопаді з метою ознайомлення батьків студентів спеціальностей «Філологія. Слов’янські мови і літератури (переклад включно)», «Філологія.

Українська мова і література», «Середня освіта. Українська мова і література» із специфікою та результатами навчання було проведено батьківські збори.

Перед батьками і студентами виступила декан гуманітарно-педагогічного факультету Людмила Леонідівна Станіславова, яка розповіла батькам про студентське життя, про можливості студентів реалізувати себе у різних видах діяльності, поряд із навчальною, – у спорті, мистецтві, науці тощо.

Приємно вразили батьків таланти їхніх дітей. Наприклад, студентка групи ПП-16-1 Кравчук Марія зіграла на домрі (лютноподібному щипковому інструменті з 4 металевими струнами), який, на жаль, не має популярності серед молоді, проте дозволяє підкреслити індивідуальність виконавця, зокрема нашої Марічки!

Завідувач кафедри української філології професор Торчинський Михайло Миколайович та завідувач кафедри слов’янської філології доцент Подлевська Неля Володимирівна представили батькам результати діяльності кафедр та можливості навчання і реалізації здібностей і талантів студентів задля досягнення професіоналізму у своїй справі та власного саморозвитку як особистості.

Далі відбулася зустріч із кураторами груп (доцентом Торчинською Наталією Миколаївною та старшим викладачем Олійник Любов’ю Валентинівною), які вже могли ознайомити батьків із результатами навчання їхніх дітей, із їхніми здобутками. Спілкування відбувалося у спокійній та невимушеній атмосфері. Батьки мали можливість побачити усі переваги модульного навчання, електронного журналу, оскільки завжди можуть стежити за успішністю своїх дітей.

Вважаємо, що така форма взаємодії кафедри, батьків та студентів сприятиме покращенню рівня навчання та підвищенню рівня довіри.

Інформація кафедри слов’янської філології ХНУ