НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНИЙ ТРЕНІНГ ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ, СТУДЕНТІВ, БАТЬКІВ

 Методичний тренінг для вчителів, учнів та батьків проведено за проектом підтримки польської освіти в Україні 1 листопада 2016 року в Українсько-польському центрі європейської інтеграції Хмельницького національного університету.

«Головна мета вивчення польської мови в загальноосвітніх навчальних закладах – надати основи знань про мову, що дозволить забезпечити достатньо високий рівень спілкування та грамотного письма, необхідних для успішної індивідуальної та соціальної діяльності, міжкультурного взаєморозуміння. Ця мета реалізується через головний методологічний принцип – комунікативність навчання». Так зазначено у програмі «Польська мова в загальноосвітніх навчальних закладах з українською мовою навчання».

З метою розвитку комунікативності навчання, показу новітніх методів та технологій вивчення іноземної мови, застосування сучасних засобів у навчання було організовано дводенний навчально-методичний курс спільно з тренерами Фундації «Biało-czerwone ABC», викладачами польської мови кафедри слов’янської філології та студентами 2, 3, 4 курсів спеціальності «Філологія. Переклад (польська, російська мови)».

Такі семінари на кафедрі слов’янської філології – це систематична робота з підвищення кваліфікаційності викладачів, розвитку комунікативності студентів та спонукання до власного саморозвитку і професійності.

Інформація кафедри слов’янської філології ХНУ