ВІТАЄМО ПЕРШОКУРСНИКІВ-2016 СПЕЦІАЛЬНОСТІ «ФІЛОЛОГІЯ. СЛОВ’ЯНСЬКІ МОВИ ТА ЛІТЕРАТУРИ (ПЕРЕКЛАД ВКЛЮЧНО)» У ХНУ

Традиційно в останній серпневий день Хмельницький національний університет урочисто вітає першокурсників. Цього року до дружньої студентської родини ХНУ приєдналися 1608 вчорашніх випускників загальноосвітніх навчальних закладів.

З вітальними словами до студентів-першокурсників звернувся ректор університету, доктор технічних наук, професор, Заслужений працівник освіти України Микола Єгорович Скиба: «Шановні батьки! Вельмишановні гості!

Дорогі першокурсники! Дозвольте мені від імені багатотисячного колективу студентів, викладачів та співробітників привітати вас у нашому Хмельницькому національному університеті. Ви зробили правильний вибір.

Ви пройшли зовнішнє незалежне оцінювання, пройшли систему пріоритетного вибору ВНЗ і вибрали прекрасний ВНЗ. Це навчальний заклад класичного напряму, який має ІV рівень акредитації. Я хотів би вам побажати таке: ви отримаєте фундаментальні знання, але щоб стати успішним у цьому глобалізованому суспільстві, треба вчитися постійно – упродовж всього життя. Тому наше найголовніше завдання – навчити вас вчитися самостійно.

Бажаємо вам доброго здоров’я, успіхів і щоб у такому ж кількісному складі ви завершили навчання у Хмельницькому національному університеті. Нехай вам щастить!»

Після загальних урочистостей студенти-першокурсники розійшлися аудиторіями – знайомитися з кафедрою та куратором групи.

Завідувач кафедри слов’янської філології Подлевська Неля Володимирівна щиро привітала усіх першокурсників, побажавши знайти справжніх друзів, зберегти за всі роки навчання в університеті чисті і добрі стосунки з усіма учасниками навчального процесу, прагнути до саморозвитку та становлення себе як професіонала своєї справи. Особливо завідувач кафедри звернула увагу першокурсників на систему навчання у вищому навчальному закладі у порівнянні із загальноосвітнім навчальним закладом, на важливість доброго навчання та наукових здобутків студента, на досягнення і можливості кафедри слов’янської філології для розвитку студентів.

Для студентів-полоністів «університетською мамою» на роки навчання стала кандидат філологічних наук, доцент кафедри слов’янської філології Торчинська Наталія Миколаївна, яка ознайомила студентів із графіком навчання, розкладом занять та правилами поведінки у вищому навчальному закладі.

Шановні першокурсники! Хай студентські роки будуть часом вашого інтелектуального росту, становлення особистості, розкриття творчого потенціалу! Хай роки навчання у Хмельницькому національному університеті наповнять ваше життя новим змістом, розширять коло друзів, будуть багатими на яскраві події та приємні враження! Терпіння вам та наполегливості, енергії та натхнення, удачі та успіхів!

Інформація кафедри слов’янської філології