Участь учасників освітнього процесу кафедри у заходах до Всесвітнього дня вишиванки

Уже стало доброю традицією щороку третього четверга травня відзначати в Україні та за її межами Всесвітній день вишиванки. Цього дня усі охочі українці по всьому світу одягають вишиванку як знак приналежності до української нації, як оберіг, як символ споконвічних народних традицій  створення та носіння етнічного вишитого українського одягу.

Щороку у різноманітних заходах, приурочених цьому Дню, залюбки беруть участь викладачі і студенти кафедри слов’янської філології Хмельницького національного університету.

Так, цього року вже у IV Міжнародній науковій онлайн-конференції конференції «Україно моя вишивана: етнокультурний та освітньо-виховний потенціал української вишиванки»  взяли участь викладачі кафедри слов’янської філології:

  • І. Горячок (тема доповіді «Українська вишивка та інші обереги як основа національно-патріотичного виховання»);
  • Н. Подлевська (тема доповіді «Комунікативна культура у педагогіці партнерства Нової української школи»);
  • Л. Терещенко (тема доповіді «Семантичний вимір концепту «вишиванка» в українській мові»);
  • Н. Торчинська (тема доповіді «Українська символіка у сучасних українських піснях»).

Хочемо зазначити, що конференцію організовувала Національна академія педагогічних наук України, з Інститутом педагогіки якої, у Хмельницького національного університету підписана угода про співпрацю. Відповідно періодично відбуваються зустрічі-обговорення освітньо-професійних програм кафедри слов’янської філології із Лабораторією мов національних меншин та зарубіжної літератури (завідувач доктор педагогічних наук Наталія Богданець-Білоскаленко), а також Лабораторією української мови і літератури (завідувач доктор педагогічних наук Олена Горошкіна) Інституту педагогіки, відбувається спільне рецензування наукових та методичних досліджень науково-педагогічних працівників України, здійснюється забезпечення навчальною літературою з польської мови для студентів нашої кафедри (за авторства Н. Богданець-Білоскаленко).

Учасники освітнього процесу Хмельницького національного університету взяли участь у патріотичній руханці до Дня вишиванки. Дуже символічно і красиво було бачити і студентів, і викладачів університету цього дня одягнених у вишиванки: https://khmnu.edu.ua/18-travnya-den-vyshyvanky/

Викладачі і студенти кафедри долучилися до участі у загальноуніверситетському онлайн-флешмобі «Моя вишиванка» https://khmnu.edu.ua/onlajn-fotofleshmob-moya-vyshyvanka-hnu-2023/

Інформація кафедри слов’янської філології