Фемінітиви у сучасному українському мовленні – участь доцента Інни Горячок у телевізійній програмі ТРК МІСТО «Мова про мову»

Нещодавно Інна Горячок, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри слов’янської  філології взяла участь у телевізійній передачі ТРК МІСТО  «Мова про мову», яку веде випускниця Хмельницького національного університету, журналістка  Аліна Косарева.

Тема цього випуску «Фемінітиви і їх роль у сучасному житті українців», адже поява великої кількості фемiнiтивів в українській мові показує: українки активно залучені до всіх суспільних процесів, у всі сфери діяльності, а наша мова – жива й розвивається. А ще це наша мовна частина боротьби за українську ідентичність та самобутність.

Інна Владиславівна надала фаховий коментар щодо творення фемінітивів та  особливостей їх використання в умовах використання їх до правил Нового українського правопису, який діє із 2019 року, а з липня 2022 року є обов’язковим для дотримання. Детальніше переглянути передачу можна за покликаннями: https://fb.watch/kABAS2I8nV/ або https://youtu.be/drZO-f3_t-g.

Інформація кафедри слов’янської філології